News (Noutati)

20 iunie 2017 – Suprafața României a fost modificată oficial potrivit unei actualizări realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), arată un raport al Institutului Național de Statistică (INS).
 
Suprafața României a crescut cu 6 kilometri pătrați, pana la 238.397 kmp. “Suprafața totala a României a fost actualizata de către Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în conformitate cu prevederile Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996, cu modificările și completările ulterioare”, arata raportul publicat de INS. După actualizarea suprafeței României, toate documentele oficiale și site-urile de informații publice vor trebui, de asemenea, actualizate, în condițiile în care pe site-urile publice sau private ce cuprind informații despre România este trecută vechea suprafață, de 238.391 kmp.
 
Suprafața României se modifica în timp, sub efectul schimbării cursului Dunării sau cursurilor râurilor care reprezinta frontiere cu statele vecine (Prut, Tisa, Mureș) și mai ales pe țărmul Marii Negre – unde suprafața creste constant in zona insulelor Sacalin ca efect al depunerilor aluviunilor Dunării și scade ca urmare a eroziunii, mai ales in sudul Litoralului. Insulele Sacalin urmează să devină în următoarele decenii o peninsulă cu suprafața sensibil mai mare decât cea a insulelor actuale
 
Sursa: Știrile Pro TV

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Home Bucharest Dobrogea Moldova Walachia Transilvania